با سلام و احترام
در پاسخ به ویدیو مندرج آن پایگاه خبری با عنوان “آتش سوزی در منطقه چمران رشت و نداشتن چکمه ایمنی و پوشیدن چکمه پلاستیکی و نداشتن دستکش ایمنی و خراب بودن سیستم آب پاش ماشین آتش نشانان “ مقتضی است طبق ماده ۲۳ قانون مطبوعات جوابیه زیر ، جهت تنویر افکار عمومی در همان صفحه و ستون سایت خبری درج گردد.
به اطلاع می رساند در تاریخ ۱۵ بهمن ۹۵ ، راس ساعت ۱۲:۱۳ دقیقه یکی از شهروندان با دلهره و اضطراب با شماره تلفن همراه**** ۰۹۱۱۸۰۹ با سامانه سه رقمی ۱۲۵ آتش نشانی تمـاس می گیرند آتش سوزی در طبقه دوم آپارتمان مسکونی در خیابان شهید چمران پشت صدا و سیمـا را اطلاع می دهد و بلا فاصله اپراتور ستاد فرماندهی آتش نشـانی با توجه به حساسیـت موضـوع، و تماسهای پی در پی شهروندان ۲۵ تن از آتش نشانان ۴ ایستگاه و تنی از افسران ارشد را به محل حریق اعزام می کند و از طریق ارتباط بیسیمی به فرمانده تیم اعزامی تاکید می کند در داخل محل وقوع حریق شخص یا اشخاصی گرفتار دود و آتش شده اند و به آتش نشانان توصیه می کند از دستگاه تنفسی استفاده کنند.
این در حالی است که نخستین افسر ارشد سازمان آتش نشانی ، سایر خودروهای ایستگاه با وجود انبوه بـرف در سطح خیابان با احتیـاط در کمتر از ۶ دقیقه به محل حـریق می رسند و ساختمـانی را مشاهد می کنند که شعله های آتش از طبقه دوم آن زبانه می کشد از این رو با توجه به اینکه مهمترین اقدام در عملیات های امـدادی، نجات جان افـراد و سپس نجات امـوال آنان و حفاظـت از سرمایه های ملی است، در هنگام ورود خودروهای سازمان به محل حادثه، نیروها و خودروها ابتدا در جلوی نمای اصلی ساختمان مذکور توقـف نمـوده و از درب اصلی ساختمان عملیات خـود را آغاز کردند.
در این راستا با توجه به نوع حادثه، بلافاصله نیروهای سازمان به ۴ تیم عملیاتی شامل ۱- تیم امداد و نجات ۲- تیم تهـویه و تخلیه دود ۳-تیم اطفـای حـریق ۴- تیـم پشتیبانی و خنک سازی تقسیم شدند که ابتدا اولین تیم به امداد و نجات و رهاسازی افراد از داخل ساختمان پرداخت. همزمان تیم تهویه نیز با فن های تخلیه دود نسبت به خارج کردن دود و گازهای متصاعده از حریق اقدام نمود. سپس در مرحله بعد تیم اطفای حریق (پس از رها شدن افراد) نسبت به اطفای کامل حریق ساختمان یعنی از مقابل درب ورودی آن تا محل بالکن اقدام نمود که در دقیقه ۳ فیلم نیز، تصویربردار با تـوجه به عـدم برخـورداری از تخصص لازم، به آن اذعـان دارد.
در واقع آن لحظه از عملیات (اطفای حریق بالکن ساختمان) پایان فرآیند اصلی عملیات توسط نیروهای عمل کننده از نمای اصلی بوده و انجام عملیات بهینه یعنی امداد و نجات و اطفای حریق، به انتها رسیده و حضور نیروی عملیاتی این سازمان بر روی نردبان و اقدام به اطفای حریق توسط وی از سمت بالکن صرفاً جنبه پشتیبانی داشته و تحت فرمان فرمانده اش برای آغاز مرحله پشتیبانی از نمای پشتی بوده و لاغیر گرچه باید اذعان کرد مکان گزینی و شیوه استقرار این نیروی پشتیبان به دلیل عدم رعایت موازین ایمنی و ریسک در حین امداد رسانی صحیح نیست اما باید توجه داشت اصل ماجرا چه بوده است . از این رو نه تنها ضعفی صورت نگرفته است بلکه اتش نشانان به وظیفه و رسالت ذاتی خود در امر امدادو نجات و اطفای حریق بهنگام، برای جلوگیری از تلفات جانی و مالی اقدام نموده اند. بدیهی است ضرورت کاذبی که در فیلم به مخاطب القاء شده به دلیل نگاه تک بعدی و نقد غیر فنی حادثه و عدم اشراف به تمامی اضلاع و ابعاد آن می باشد.
خاطر نشان می سازد با توجه به اینکه سازمان آتش نشانی رشت یکی از سازمان های تخصصی حوزه امداد و نجات و اطفای حریق می باشد و خود را نسبت به بهره مندی و استفاده از تجهیزات و امکانات حفاظت فردی ملزم می داند و در حال حاضر نیز از این تجهیزات با بهترین کیفیت بهره می برد.
بدیهی است افرادی که نسبت به ضبط این گونه ویدئوها و انتشار آن در فضای مجازی مبادرت می کنند یا به عبارتی خود را شهروند خبرنگـار می خوانند دچـار یکنواختی در فضای مجازی شـده اند و به دنبال ماجراجویی و تنوع طلبی هستند و حس کنجکاوی و خودافشاگری از دیگر مسایل بروز چنین بی اخلاقی های اجتماعی است که این بار دامن ما آتش نشانان شهر رشت را گرفته ا ست.
شایان ذکر است کلیه اسناد و مدارک و صوت های مربوط به لحظه تماس با این سازمـان، مکالمات حین اعزام و امداد رسانی ماموران آتش نشانی و تعداد خودرو های اعزامی به محل حریق در دستگاه های ضبط مکالمات این سازمان محفوظ و قابل دسترسی است.